تحولات منطقه

نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف روستاهای حریم شیراز که دارای جمعیت بالای ۱۰ هزار نفر هستند، گفت: ۴ روستای کیان‌آباد، شاه‌پورجان، کرونی و سلطان‌آباد بیش از ده هزار نفر جمعیت دارند که باید فکری به حال آنها کرد.

ضرورت تعیین تکلیف ۴ روستای پرجمعیت در حریم شیراز
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، جعفر قادری صبح امروز در نشست خبری با بیان اینکه در شهرهای بزرگ برای پروژه نهضت ملی مسکن با مشکل کمبود زمین مواجه هستیم، اظهار داشت: در شیراز و صدرا نیازمند زمین برای ۵۰هزار متقاضی بودیم که برای رفع این نیاز، رایزنی‌هایی بین محیط زیست و شهر صدرا درباره تداخل اراضی پارک ملی بمو صورت گرفت و مشکل تغییر کاربری برای اجرای نهضت ملی مسکن مرتفع شد.  

وی افزود: برای تأمین زمین سایر متقاضیان شیراز چهار شهرک در شهرستان‌های بیضا، سروستان، داریون و کهمره سرخی پیش‌بینی شده که می‌تواند مشکل تأمین زمین را مرتفع کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مشکلات در شیراز این است که فرصت‌های شغلی در شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی است، اما سکونتگاه‌ها در غرب شیراز است. این تناقض باید با رفتن ساخت‌وساز به سمت شهرک صنعتی و منطقه ویژه مرتفع شود تا هزینه حمل و نقل کارگران کاهش یابد. 

 اتصال مترو به شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی موضوع دیگری بود که قادری به عنوان راهکارهایی برای ایجاد زیرساخت‌های توسعه‌ای شیراز از آن یاد کرد و گفت: با افزایش دسترسی به منطقه ویژه و شهرک صنعتی می‌توان نسبت به احداث واحدهای مسکونی و ایجاد اشتغال و زیرساخت‌هایی مانند حمل و نقل اقدام کرد. 

نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف روستاهای حریم شیراز که دارای جمعیت بالای ۱۰ هزار نفر هستند، افزود: هم اکنون در قسمت جنوب شیراز ۴ روستای کیان‌آباد، شاه‌پورجان، کرونی و سلطان‌آباد بیش از ده هزار نفر جمعیت دارند که یا باید به عنوان شهر مستقل معرفی یا به شیراز الحاق شوند، یا اینکه حداقل به عنوان دو شهر پیش‌بینی شوند تا در زمره شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر از تسهیلات برخودار شده و ساختار مدیریتی آنها دارای نظم شود.

قادری از تصویب ۳۰۰ هکتار زمین برای شهرک صنعتی غیردولتی در شیراز خبر داد و گفت: تأمین زیرساخت شهرک صنعتی سروستان شماره ۲، فعال کردن شهرک صنعتی برمشور، احداث شهرک صنعتی در سیاخ‌دارنگون با مشارکت ارتش، همچنین ایجاد شهرک صنعتی در ارژن، لپویی، داریون، زرقان، بند امیر و رحمت‌آباد نیز دنبال می‌شود.

به گفته این نماینده مجلس، به سه شهرک صنفی تولیدی در اطراف شیراز مجوز داده شده و یک شهر صنفی دیگر نیز از سوی مجموعه امور صنفی خود مجوز دریافت کرده است. 

فارس هم به قطب فولاد تبدیل می‌شود

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: استان فارس در آینده به یکی از قطب‌های مهم فولادی کشور در کنار استان‌های اصفهان، خوزستان، یزد، کرمان و هرمزگان تبدیل می‌شود.

قادری افزود: در حال حاضر چهار فاز فولاد کوار به بهره‌برداری رسیده، فاز دوم فولاد نی‌ریز و فاز اول فولاد خرامه در آستانه افتتاح است و علاوه بر این در شهرستان‌های اقلید، فسا، آباده طشک، نی‌ریز، جهرم، اقلید و لامرد نیز فولادهایی در دست اجرا یا پیگیری است که همه این‌ها کمک خواهند کرد که فارس به یکی از قطب‌هاس فولاد کشور تبدیل شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعاتی مانند واحدهای پتروشیمی و واحدهای تولید نفت و فرآورده‌های نفتی نیز در فارس بسیار موضوعیت دارند و به همین دلیل باید بحث پالایشگاه‌های استان یا پتروشیمی‌هایی که مجوز اجرا داده شده را دنبال کنیم.

وی یادآور شد: یکی از دلایل تأخیر اجرای پتروشیمی‌ها در گذشته بحث تأمین آب بود، اما اکنون که بحث انتقال آب خلیج فارس را داریم مشکلی در این زمینه نخواهد بود. 

قادری با بیان اینکه پروژه اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس با محوریت آب شیرین، ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار داشت: خط انتقال بیش از ۵۰ کیلومتر لوله‌گذاری شده و در ۱۱ خط پروژه فعال است.

با آب‌های خلیج فارس همه محدودیت‌ها برداشته می‌شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با اجرای طرح انتقال آب، چهار واژه سوآپ آب، تهاتر آب با پساب، پیش‌خرید آب و خرید تضمینی آب را وارد قانون کردیم که با این چهار واژه، سرمایه‌گذاری آب در استان افزایش پیدا می‌کند و طرح‌های فاضلاب رونق می‌گیرد.

قادری گفت: با آمدن خط انتقال آب خلیج فارس به فارس، محدودیت ایجاد صنایع آب‌بر در این استان به طور کامل برداشته خواهد شد. 

وی افزود: مهمترین کارکردی که برای خط انتقال آب خلیج فارس وجود دارد این است که بازار آب را تنظیم می‌کند و کل استان زیر پوشش آب می‌رود.

نماینده مردم شیراز در مجلس تصریح کرد: از تابستان آینده بخش‌هایی از انتقال خط آب به سرانجام می‌رسد و سرمایه‌گذاران از سال آینده می‌توانند از مزایای پروژه خط انتقال آب استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.